Jedným z fenoménov doby je aj honba mladých ľudí za individualitou a skreslené predstavy toho, prečo a ako byť originálny. Neprirodzene a násilne. Nie svojim talentom, ani predpokladmi, ale podľa poučiek z motivačných materiálov.

“Vyčnievaj z radu” , fráza, ktorá vám viac uškodí, ako pomôže. Jej odôvodnenie znie pekne, máte pocit, že ste Niekto a tým Niekým môžete byť len vtedy, ak budete iní, ako ostatní. Už len z princípu. Nasilu robiť všetko opačne, snažiť sa šokovať, vyčnievať, ísť proti všetkým, proti prúdu, robiť si všetko podľa seba, nemať disciplínu, systém a zmysel pre tradície.  Týmto konaním však dosiahneme len opak harmónie. A harmónia je pre život a zdravie veľmi dôležitá. Približovanie sa k nej.

Harmónia a rovnováha.

Pre život a zdravie je dobré zapadnúť, splynúť s prostredím, ísť s dobou. Keď život plynie ako pokojný tok rieky. Pretože ak začnete na seba neprirodzene priťahovať pozornosť, nikdy si neoddýchnete.

Ak si prefarbíte vlasy na zeleno, len tak z rebélie a chuti šokovať, vybočovať z davu, tak všetky pohľady a ukazováky budú na vás. To človeku berie energiu. Človek vždy cíti, keď sa niekto naňho díva alebo naňho ukazuje, a takýmto vyčnievaním sa to znásobuje.

Ak si na ulici, kde sú domy podobné jeden druhému postavíte nejaký úplne iný, ktorý pôsobí rušivo, má atypické farby a tvary, tak znovu na seba len pritiahnete intenzívnu pozornosť a v takomto dome sa nebudete dobre cítiť, neoddýchnete si v ňom, nevyspíte sa a môže sa stať, že mu začnú praskať steny, alebo budete čeliť mnohým poruchám.

Kde nie je harmónia a rovnováha, tam vznikajú problémy. Únava, psychické problémy, choroby, vyčerpanie.

Pamätajte, aj cesta k cieľu musí byť príjemná. Život nie sú preteky.